Főoldal / Hírek / Érdekességek / Trükkök a nehéz edzés utáni rehabilitációhoz

Érdekességek

Trükkök a nehéz edzés utáni rehabilitációhoz

2018.11.22

Ha éppen egy nehéz kerékpárversenyen vagy túl, vagy lefutattál egy fél-maratont, esetleg túlzottan igénybe vetted magadat az edzés alkalmával nem mindegy hogy másnap mihez kezdesz a fájdalmakkal és kimerültséggel. Alapja lehet ugyanis a túlerőltetés későbbi sérüléseknek, de egy jókor közbeiktatott pihenő fejlődést serkentő hatással rendelkezik.

Néhány hasznos tipp a másnapra:

1. Egy 15 perces séta segíti a keringés által eltávolítani a mérgező anyagokat a szervezetből és eljuttatni a megfelelő tápanyagokat az izmokhoz.

2. Válassz ki egy időintervallumot, amikor tudod a lábaidat legalább 10 percig felpolcolva pihentetni.

3. A lábáztatás hideg és meleg vízben váltakoztatva serkenti a vérkeringést. Tegyél a kádba nagyon meleg vizet és mellé egy lavorban hideget (jégkockákkal). Tartsd két percig a kádban a lábadat, majd 20-30 másodpercig a lavorban, és ezt váltakoztasd. Ugyanígy tegyél, a zuhany alatt is a hőmérséklet-változtatással.

4. Nyújtsd meg azokat az izmokat, amiket használtál és nyugodtan masszírozzad meg magad óvatosan. A vénás keringés serkentéséhez bokától felfelé irányuló mozdulatokat tegyél egészen az ágyékig.

5. Az alvás a legjobb gyógyszer. Mindenképpen iktass be egy órás sziesztát napközben, majd éjszaka ügyelj arra, hogy nyolc órát aludj egyfolytában.

www.sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu