Főoldal / Hírek / Érdekességek / Trükkök a lábak keringésének serkentésére

Érdekességek

Trükkök a lábak keringésének serkentésére

2018.02.21

Trükkök a lábak keringésének serkentésére

 

Nehezeknek érzed a lábaidat? A lábak rossz keringése és elnehezedésük érzete gyakori a sportolóknál (és gyakrabban jelentkezik nőknél). Íme, pár egyszerű trükk, hogyan tegyél ellene.

 

Mozogj az irodában

Az egészségünk javítása az irodában, munkahelyünkön nem lehetetlen feladat, egyszerű trükkökkel megoldható. Kevés haszna van a napi 1 órás edzésnek, ha ezt követően egész nap üldögélsz mozgás nélkül. Állj fel gyakran – óránként legalább egyszer és ülj le anélkül, hogy keresztbe tennéd a lábaidat. A telefonod ne legyen a közeledben, így ha keresnek, fel kell állnod. A nyomatót szintén tedd az asztalodtól távolabb. Amennyiben a széket egy fitballra cseréljük így aktívan figyelhetünk majd a testtartásunkra, amelyben még hasi izmokat is használjuk és hátunkkal keressük az egyenes testtartás megtartásának lehetőségét. Nem kell rögtön egész napra bevezetni a „fitball széket” elég egyszerre öt percekkel elkezdeni az alkalmazását.

 

Kerüld a magas sarkakat és a szoros ruhákat

A magas sarkú cipők viselése nehezítik a vénás visszaáramlást. Egy dán tanulmány szerint a magas sarkú cipők hatszorosára növelik a degeneratív ízületi gyulladás (oszteoartritisz) kialakulásának veszélyét. A lábujjak túlterhelése miatt jelentkező szokásos problémák a deformációk és vízhólyagok. A magas sarok 200%-kal több stresszt jelent a térdek számára, a porcokat károsítja és fokozza az ízületi gyulladás kialakulásának kockázatát. Ezen kívül a magas sarok kompenzálása miatt a testtartásunk is kedvezőtlen lesz.

 

Hideg fürdő a nap végén

A nap végén a hideg fürdő megszünteti a lábak nehézségének érzetét egy nehéz nap után. Ne feledd, hogy a hideg víz ", mint a kávé élénkítő hatása", fokozza az éberséget, stimulálja a depressziót, gátló hormonokat, és felgyorsítja az anyagcserét, valamint segít a zsír felhasználásában. Mi több, a bőrünkre is jó hatással van, támogatja a szervezet védekező képességét is, ezáltal lehetséges, hogy megakadályozza a megfázást.

 

Kiegyensúlyozott étkezés, magas rosttartalmú ételek és a só elkerülése

A bélrendszer problémái negatívan befolyásolják a vérkeringést. A táplálkozás legyen változatos, az egyhangúság rizikófaktor, keresd a természetest és menekülj a feldolgozott előre gyártott ételektől. Jobb, ha otthon főzöl és csökkented a sótartalmat. Ne felejtsd el, hogy a különböző fűszerek használata az íz fokozása mellett az egészséget sem károsítják.

 

Mozogjál

A mozgás aktiválja a keringést és már középtávon is segíthet. Ezen kívül a túlsúly leküzdésében is segít, ami súlyosbítja a keringési problémákat. A napi legalább 30 perces, de hetente minimum 150 perc megerőltető testmozgás, erőltetett séta sokat segíthet.

 

Egy könnyed bokától felfelé irányuló masszás

Segít a duzzadás megszüntetésében és a vénás visszaáramlás javításában. Használj visszér elleni krémet a hatás fokozására.

sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu