Főoldal / Hírek / Érdekességek / Többet lépcsőzöl, ha látod mennyi zsírt égetsz!

Érdekességek

Többet lépcsőzöl, ha látod mennyi zsírt égetsz!

2013.11.27

Megnövelte a hivatali dolgozók körében a lépcsőzési kedvet a kísérleti jelleggel kalóriaégetést mutató jelekkel ellátott lépcsőház. A testmozgásra sarkalló ötletet egész Nagy-Britanniában be akarják vezetni.

A The Daily Telegraph szerint a teszt során három nagy irodaház lépcsőházában helyeztek el kalóriaégetést mutató jeleket, és ennek köszönhetően 29 százalékkal többen kezdtek lépcsőzni, mint korábban. A lépcsőzést a szakemberek az “erőteljes testmozgások” körébe sorolják. Lépcsőmászással több kalóriát lehet elégetni, mint kocogással, és tanulmányok utalnak arra, hogy napi hét perc lépcsőzés a következő tíz évre megfelezi a szívroham kockázatát.

A tervek szerint Nagy-Britannia-szerte ellátják majd a lépcsőházakat kalóriaégetést mutató jelekkel, amelyre a kormány 50 millió font támogatást szán. A lépcsőzők egy honlap és alkalmazás felhasználásával le tudják majd olvasni az “okos jeleket” a lépcsőkről, és így követni tudják, hogy bizonyos számú lépcső megmászásával mennyi kalóriától szabadulnak meg. Az ötletet már a londoni belváros számos vállalata felkarolta, és Hertfordshire önkormányzati épületeiben is bevezették.

“Jó dolognak tartok bármit, ami mozgékonyabbá teszi az embereket és segít leszámolni az elhízással. Ez a kezdeményezés nagyszerű egyvelege a régi vágású józan észnek és az okos technológiának” – jelentette ki Boris Johnson, London polgármestere.

A gyors fogyókúrák csak kövérebbé tesznek.

Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu