Főoldal / Hírek / Érdekességek / Szexualitás – Sport – Nyár Párhuzamok

Érdekességek

Szexualitás – Sport – Nyár Párhuzamok

2019.06.04

Tavasszal és nyáron mindezen okok hátterében a napsütés lehet, ami miatt nem csak a sportolási lehetőségek javulnak, hanem a szexuális élet is.

A Boston Medical Group kutatása szerint a napsütéses órák számának növekedésével fokozódik a férfiak szexuális vágya. Pár ok állhat ennek a hátterében. Lássuk!

Több D vitamin termelés

A D vitamin termelés a napsütés hatására jelentősen megnő, amely pedig a tesztoszteron koncentrációt növeli meg. A tesztoszteron felelős a férfiak libidóját és szexuális vágyait. Ezen felül javítja a spermák termelését és minőségét.

Több lehetőség  

Nyáron több lehetőségünk adódik a sportra, és a jó idő további lehetőségeket ad a szexuális vágyaink kielégítésére, a négy fal közül ki lehet menni a szabadba, a vízbe, hegyekbe és még lehetne folytatni.

Viszlát a monotonitásnak

A biztonságot jelentő négy fal, edzőterem helyett újabb helyszínek adnak lehetőséget mind a sportra, mind szexuális életünkre, mely feloldja a téli monotóniát a helyszínt illetően is.

Sűrűsödnek a társas kapcsolataink

Nyáron élénkülnek a társas kapcsolataink, több emberrel, többször találkozunk, vagy mozdulunk ki. Ez szintén kimozdíthat bennünket a „börtönünkből”, és új dolgok kipróbálására ad lehetőséget. Arról nem is beszélve, hogy az egyedülállók is nagyobb eséllyel találkoznak partnerrel a jó időben és napsütésben, akár sportolás közben is. Már számos olyan szervezet létezik Magyarországon is, ahol sporttal hozzák egymáshoz közelebb az ismerkedni vágyó szingliket.

 

A jókedv javítja az önbecsülést

Jó időben és sportolás után az ember kedve is sokkal jobb, ez pedig javítja a mindennapokhoz való pozitív hozzáállást, a kedvünket, végső soron pedig az önbecsülésünket. Ez pedig az egészséges szexuális élet kulcsa, ha szeretjük magunkat és a testünket, akkor jobban tudjuk élvezni a szexuális együttlétet is.

A nyárias élelmiszerek frissítőek és egyben sokszor afrodiziákumok

Mindazok mellett, hogy a nyári gyümölcsök igen jól felfrissítik a szervezetet, afrodiziáló (élénkíti a nemi vágyat és a nemi aktivitást) hatásuk sem elhanyagolható. Emelik a libidót. A görögdinnye például mindazok mellett, hogy kiváló hidratáló hatással rendelkezik izgalomfokozó hatással is rendelkezik. Vagy például a kókuszdió leve, ami magas kálium és nátrium tartalmának köszönhetően javítja az erekciót.

Jobb alvás

Ez a hatás a napsütésnek a melatonin (az alvás ciklusát szabályozó hormon) koncentrációra gyakorolt hatása miatt van, melynek köszönhetően jobban fogunk aludni. Ha jobban alszunk, ki tudjuk magunkat rendesen pihenni és a hajlandóságunk is nagyobb lesz a szexuális együttlétre és a sportolásra.

sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu