Főoldal / Hírek / Érdekességek / Orgazmus edzés közben? Így válhat a hasi edzés a nap fénypontjává

Érdekességek

Orgazmus edzés közben? Így válhat a hasi edzés a nap fénypontjává

2023.08.25

Az orgazmust általában sokan kizárólag szexuális élménynek tekintik. A testmozgás során fellépő orgazmusokat azonban már sokan megfigyelték, egy kimerítő hasi edzés, igencsak kimerítő tevékenység és a végén valódi kínszenvedéssé válhat, néha azonban váratlanul szórakoztató is lehet. Vizsgáljuk meg, hogy mi az igazság az orgazmusról hasi edzés közben, valóban létezik? Igen, és ez nem tréfa: valóban létezik, azaz ami egy olyan orgazmus, amelyet a nők edzés közben érezhetnek.

Orgazmus vagy Coregazmus?

Az Indiana Egyetem (USA) néhány éve megjelent tanulmánya megerősítette azt a jelenséget, hogy egyes személyek mély hasi érzéseket vagy akár szexuális csúcspontot tapasztalnak a core edzés során (core = törzs, innen a név) - erotikus fantáziák vagy mindenféle egyéb stimuláció nélkül. A tanulmány elsődleges célja az volt, hogy jobban megértsük a nők testmozgás által kiváltott orgazmussal kapcsolatos tapasztalatait, beleértve azokat a testmozgástípusokat, amelyekről a nők megjegyezték, hogy orgazmushoz vezettek.

A "testmozgás által kiváltott orgazmus" érzés körülbelül fele akkor fordul elő, amikor az úgynevezett magizmokat edzik, de a jóga, a futás vagy a kerékpározás is sokszor kiválthatja ezt az érzést. Ennek oka még nem teljesen tisztázott, valószínű azonban, hogy a törzsizmok összehúzódása aktiválja a medencefenék izmait és a környező idegeket is. A hasi és medencefenék izmainak megfeszítése stimulálhatja a klitoriszt, a női öröm mágikus központját. Ezenkívül a test bizonyos részeinek, beleértve a nemi szerveket is edzés közben jobb lesz a vérellátása és a légzés is mélyebbé válik. Mindezek együttesen növelheti az edzés közbeni „extra érzés” -eket

Bárki elérheti a Coregazmust?

Az említett tanulmány eredményei alapján, - amit anonim, internetes, keresztmetszeti felmérés keretében összesen 530 nő töltött ki és átlagéletkoruk 18,9 év volt - az orgazmust kiváltó leggyakoribb gyakorlatok közé a hasi gyakorlatok tartoztak, mint a kötélmászás, kerékpározás és a súlyemelés. Az értékelhető 370 kérdőív közül 246 számolt be „Extra érzésekről” a sportolás közben, ebből 124 valódi orgazmusról. A férfiak esetében nem ilyen „rózsás” a helyzet, bár elméletileg ők is érezhetik a Coregazmust, de ez sokkal ritkábban fordul elő, és még kevésbé kutatott terület. Egyes tanulmányok szerint a Corgazmusra való hajlam összefügghet az alvás közbeni orgazmussal.

Miképpen lehet növelni a sport közbeni csúcs elérésének esélyét?

Szakértők szerint edzés közben tudatosan kell figyelni a medencefenék izmaira edzés közben, mert ez növeli az orgazmus valószínűségét - akár sportolás közben, akár a megszokott helyzetben.

A saját test tudatossága minden orgazmus előfeltétele, de pontosan ez az, amit manapság sok ember nem tud elérni, a stressz miatt a figyelmünk kifelé irányul, a testérzékelés gyakran csak oda megy, ahol éppen fáj valami.

A medencefenék izmait célzottan is lehet edzeni és minél jobban edzettek ezek az izmok, annál jobban el lesz a vérellátása és ezért érzékenyebbeké válnak. Ez az oka annak, hogy a jól „képzett medencefenékkel” rendelkező nőknek nagyobb valószínűséggel lehet edzés közben Coregazmusuk is.

A medencefenék megfelelő edzésének van még egy előnye: segítségével hagyományos szex közben is aktívan feszítheti és lazíthatja a medencefenék izmait, ami a partnernek is pozitív érzést kelthet.

Hogyan kell edzeni a medencefenék izmait, milyen gyakorlatokat érdemes használni a Coregazmus eléréséhez?

Már sok helyen a világban, egyes stúdiók kifejezetten Coregazmus edzéseket kínálnak az oda látogatóknak, garancia azonban nincs arra, hogy valóban működni fog.

1. Vegyünk egy mély lélegzetet

Először lélegezzen nyugodtan, és lassan, ne próbálja erőltetni, mert akkor nem fog működni.

2. Bemelegítés

Először végezze a szokásos kardió edzést, a boldogsághormonok már felszabadulhatnak a folyamat során.

3. Végezzük az edzést odafigyelve

A Coregazmus csak akkor indul be, amikor az izmok már kellően elfáradtak. A legjobb, olyan gyakorlatokat végezni, amelyek bizonyos stabilitást igényelnek a belső izmok területén, mint például guggolás,  lábemelés, húzódzkodás háton fekve, súlyemelés, kerékpározás/spinning, gyaloglás.

4. Célzott alapképzés

 A has izmait a határig és egy kicsit túl kell feszíteni, majd lábemelést kell végezni egy széken ülve, a lényeg, hogy tényleg mindent bele kell adni, ha azt érzi valaki, hogy nem bírja tovább, akkor még néhány másodpercig ki kell tartani, az ismétlésszámnak 15-30-nak kell lennie, teljes erővel.

Összefoglalva: Az eredmények megkérdőjelezik azt az elképzelést, hogy a nők orgazmusa eredendően csak szexuális élményen alapulhat.

https://nutritiouslife.com/sweat-often/are-coregasms-real-need-to-know-exercise-induced-orgasms/

 
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu