Főoldal / Hírek / Érdekességek / NYÁR, SZERELEM, MOZGÁS, PIHENÉS és MEGFELELŐ BŐRVÉDELEM!

Érdekességek

NYÁR, SZERELEM, MOZGÁS, PIHENÉS és MEGFELELŐ BŐRVÉDELEM!

2018.06.30

Gondolunk sport közben a bőrünkre is?

A bőrünk testünk legérzékenyebb és legsérülékenyebb része. Télen inkább a hirtelen hőmérsékletváltozások és a levegő szennyezettsége jelenti a fő veszélyforrást a legnagyobb felületű szervünknek, de amikor beköszönt a nyár a horzsolások és a leégések jelentik a legjelentősebb problémát az emberi bőr számára. Ez utóbbi két tényező edzés közben fokozott figyelmet igényel.

Hidratáljuk magunkat folyamatosan! A megfelelő folyadékfogyasztás nem csak az egészség kulcsa, a kívánt teljesítményhez is nélkülözhetetlen. Az előbb említett tényezőkön túl az optimális hidratáció a bőrünk számára is elengedhetetlen sportolás, testmozgás közben, az izzadás, a leégések és a környezeti tényezők (nap, szél, hideg) miatt egyaránt.

Hidratáció kívülről is! A jól hidratáló krém, az argán-, vagy csipkebogyó olaj segít, hogy bőrünk ragyogó legyen és megakadályozza a horzsolódásokat és a hólyagosodást. A leginkább veszélyeztetett területek az arc, a nyak, a kezek és a hajlatok, valamint a lábujjak közötti terület.

A kidörzsölt területek elleni védelem! Aki már részt vett hosszú ideig tartó sporttevékenységben jól tudhatja, hogy a kidörzsölt területek előbb-vagy utóbb megjelennek az ember bőrén. Ezek lehetnek a hónaljon, a comboknál vagy a mellbimbókon is. Mindenki ismeri a saját gyenge pontjait.  Mindig védenünk kell ezeket a felületeket ruhával (hogy ne érjen a bőr a bőrhöz) és ha már ez sem segít, akkor használjunk vazelint.

NYÁR, SZERELEM, MOZGÁS, PIHENÉS

és

MEGFELELŐ BŐRVÉDELEM!

http://www.sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu