Főoldal / Hírek / Érdekességek / Mozogjunk többet - lassú kocogással

Érdekességek

Mozogjunk többet - lassú kocogással

2018.05.22

Magasabbra, gyorsabban, távolabbra - akinek ezek a szavak jelentik az inspirációt a sportban, talán nem fogják a számításaikat megtalálni a lassú kocogásba. Viszont ez az ízületóvó fizikai aktivitás is eredményez javulást a fizikai fittségben.

A lassú kocogás mellett marad ideje és energiája az embernek a mosolygásra. Több évvel ezelőtt egy japán professzor, Prof. Hiroaki Tanaka fejlesztette ki ezt a mozgásformát. Nem a sebességben, hanem a technikában van a különbség a normál és a lassú kocogás között. A sarok helyett a lábközépre érkezik az ember a fizikai aktivitás közben. Ez által az érkezés által a térd, a csípő és a derék kevesebb terhelést kap.

A lépéshossz is rövidebb, ezért 180 lépést tesznek meg a lassú kocogók percenként. A legegyszerűbb módja, ha olyan zenét hallgatunk, aminek 180 bpm-es az üteme. Mindeközben a kar függőleges helyzetben lazán kíséri a mozgást és a futó tekintete a távolba néz.

Nem kell attól félni, hogy nincs edzéshatása a lassú kocogásnak, mivel állóképességet fejleszt és fittebbek is leszünk tőle. A minimum idő 30 perc, amit ajánlanak, ha valaki nekifog. A szakértő először azt ajánlja, hogy a lassú kocogást sétával vegyítve kezdjünk neki az új mozgásformának. Ráadásul az edzés olyan módon fejti ki a hatását, ami a kanabiszéhoz hasonlítható.

 A lassú kocogáshoz olyan cipő ajánlott, amelynek rugalmas a talpa és kicsi a magasságkülönbség a sarok és a lábujjak között. Ennek az emelkedésnek nem szabad 8 mm-t meghaladnia.

 

www.focus.de
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu