Főoldal / Hírek / Érdekességek / Melyik sportágat válasszuk? Tudtad, hogy bizonyos szakmákhoz nagyon passzolnak egyes sportágak?

Érdekességek

Melyik sportágat válasszuk? Tudtad, hogy bizonyos szakmákhoz nagyon passzolnak egyes sportágak?

2017.11.19

Legyél a kereskedelemben tevékenykedő, irodista, kőműves és még folytathatnánk a sort, a lényeg, hogy a foglalkozásod nagyban befolyásolja azt, hogy melyik sportág a legegészségesebb számodra.

Természetesen a legfontosabb a sportág kiválasztásában az, hogy neked mi tetszik. Viszont a sporttal járó fegyelem olyan előnyökkel jár, amelyek a szakmádban is előnyökhöz juttathat. Egy „Gympass” nevű cég megalkotott egy listát, amelyben bizonyos szakmákhoz társít bizonyos sport mozgásokat.

Irodai munka

Ez esetben az úszás segít a kikapcsolódásban és az izmokat is erősíti. Mind e közben olyan ízületeket mobilizál, amelyek a mindennapos tevékenységednek vagy inkább fizikai aktivitás mentességednek a kárát szenvedik.

Kőművesek, postások, takarítók, mezőgazdászok

Magyarán mondva, azon szakmák művelői, akiknek a fizikai aktivitás a munkájuk részét képezi a jóga vagy a Pilates a leginkább ajánlott mozgásforma, mivel az egész napos aktivitás mellett az elmének is jót tesz. Ezen kívül nyújtó gyakorlatainak köszönhetően segíti az izomzat relaxációját egy nehéz nap után.

Sebészek, tőzsdeügynökök, felsővezetők

És minden olyan foglalkozás, amely erős stresszel jár, valamint őrületes időbeosztással: élvezzék a sportot a szabadidejükben: nekik a futást ajánljuk. Figyeljünk oda arra, hogy hagyjunk szabad lélegzést az elménknek, hogy oxigénhez jusson (Irány a természet!).

Szabadúszók és kisvállalkozók

Erősnek kell érezniük magukat azokhoz a megmérettetésekhez, amelyek nap, mint nap érik őket. Ezért kiváló mozgásforma a CrossFit, amely erősíti az izomzatot és az elmét is egyben.

Pincérek, recepciósok, diplomaták

Egyszóval azok, akik szemtől szemben dolgoznak az emberekkel. Az ökölvívás segíti az impulzusok kontrolálását, az izom és szívérrendszer edzését, valamint az érzelmi stabilitást is, amely nélkülözhetetlen olyan munkáknál, ahol az ember direkt kontaktusban van társaival.

A reklámszakemberek és szabadúszóknak kombinálnia kell a kreativitást, a jó fizikai és mentális energiával. Éppen ezért az olyan mozgásforma, mint a tánc segít az „energiák” rendezésében és a koordináció fejlesztésében, valamint a hajlékonyságnak is jót tesz és nem utolsó sorban az önkifejezést fejleszti.

 

ÉS A LÉNYEG, HOGY MINDENKI TALÁLJA MEG AZT A MOZGÁSFORMÁT, AMI SZÁMÁRA ÖRÖMET OKOZ!

www.sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu