Főoldal / Hírek / Érdekességek / Kötelező sport a munkahelyeken?

Érdekességek

Kötelező sport a munkahelyeken?

2018.12.31

El tudjuk képzelni, hogy a munkahelyünkön kötelező legyen a heti rendszerességgel végzett fizikai aktivitás?

Svájcban nem, hogy hagyják az alkalmazottakat sportolni, kötelezik a dolgozókat bizonyos cégeknél a sportra.

Az természetes lehet, hogy olyan munkahelyeken, ahol sporttal foglalkoznak nem idegen a mindennapos sport szeretete és támogatása. Vannak azonban olyan cégek, ahol a dolgozókat kötelezik a sportra és előírják a heti mozgásmennyiséget is. Azt gondolnánk naivan, hogy az egészség miatt kötelezik ezek a cégek az alkalmazottakat a mozgásra? de nem csak, hiszen a termelékenységet is segíti, ha fizikailag aktív a csapat.

Egyre több tanulmány szól arról, hogy ha a napi rutin része a sport, akkor az ember energikusabb alkalmazott is lesz. Nem pusztán azért, mert kevésbé lesznek betegek a dolgozók, hanem jobban tudnak csapatban dolgozni, a stresszhelyzeteket is jobban kezelik és a munkabírás is javulni fog. 

A mozgás az egyik legnagyobb fegyver a munkahelyi stressz leküzdésében, és ezáltal az agyvérzés kialakulásának megakadályozásában is.

Svájc vezető helyet foglal el az európai rangsorban annak tekintetében, hogy mennyit mozognak a lakói. Ebben az országban tették kötelezővé bizonyos cégek a heti egy óra sportot az alkalmazottak számára, amelyet szerződésben is foglaltak.  Az ásványvíz forgalmazó „Kalmar Vatten” és a ruhamárka „Björn Borg” (az ötszörös füves pályán Wimbeldon győztes teniszezőről nevezték el) cégek voltak az elsők, amelyek a munkaszerződésben foglalták a kötelező heti sportot a dolgozók számára.

Vegyük át mi is ezt a jó példát az elkövetkező új évben, és aki csak teheti kövesse,

mert az egészség mindennél fontosabb.

sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu