Főoldal / Hírek / Érdekességek / Ischias (ülőideg-zsába) kezelési lehetőségei

Érdekességek

Ischias (ülőideg-zsába) kezelési lehetőségei

2017.01.14

Az említett ideg összenyomásáért leggyakrabban a porckorongok kiboltosulása a felelős, de okozhatja az ágyéki gerinccsatorna szűkülete, vagy a csigolyák közötti ízületek kopásos betegsége.

Az ischias kezelése:
Akut fázisban gyógyszeres kezelést alkalmaznak, melynek célja a fájdalom csillapítása, gyulladás csökkentése illetve az izmok lazítása.

Hosszútávon azonban legfontosabb szerepe a gerinctornának van.
Gerincnek két fontos mechanikai tulajdonsággal kell rendelkeznie, stabilnak és plasztikusnak kell lennie egyszerre.
Jól összeállított gerinctornában benne van a gerinc mobilizálása, és a fiziológiás helyzetben való stabilizálása, a gerincet stabilizáló mélyizmok erősítése, ami hozzásegít a porckorongok tehermentesítéséhez, illetve a helyes testtartás megőrzéséhez.
Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód következtében a gerincet stabilizáló transversospinalis izomzat gyengült, vagy elzsírosodott. Ezek helyreállításához speciális, instabil helyzetben végzett erősítésre van szükség.

Ne felejtsük el, hogy a helyes testtartás megéreztetése és testtudatunkba való beépítése nélkülözhetetlen az egészséges gerinc számára!

Gyógytorna Studió Budaörs
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu