Főoldal / Hírek / Érdekességek / HOGYAN LEHET A LEGJOBBAT KIHOZNI A STRESSZES HÉTKÖZNAPOKBÓL?

Érdekességek

HOGYAN LEHET A LEGJOBBAT KIHOZNI A STRESSZES HÉTKÖZNAPOKBÓL?

2018.06.25

A stressz, a kevés mozgás, a nem megfelelő táplálkozás, a rossz szokások sokat csökkenthetnek az életminőségünkön. Ahhoz, hogy ezen változtassunk elég, ha nem tévesztjük szem elől a következő hat pontból álló életminőség javító programot.

Ingo Froböse német sportszakember szerint igazából

NEM A STRESSZ NŐTT MEG NAPJAINKBAN, HANEM GENERÁCIÓS PROBLÉMÁVAL ÁLLUNK SZEMBEN,

több örömet és boldogságot kéne átélnünk a hétköznapokban.

Íme, pár gondolat hat pontba szedve az életminőség javítására:

  • Táplálkozás és fogyasztás

A sportszakember szerint nem az a jó, ha szigorú diétákhoz tartjuk magunkat, hanem ha örömünket leljük a táplálkozásban. A reggelivel energiát gyűjtünk az egész napra, míg az ebéd legyen tápláló és vitamindús, este pedig a fehérjebevitelen a hangsúlyosabb.

 

  • Sport és edzés

Mindig magasabbra, gyorsabban és távolabbra. Ezek célok kivitelezése közben arról megfeledkezünk, hogy néha kifejezetten ártalmas lehet a folyamatos teljesítménynövelés.Nem kell mindenkinek maratont futni és a szervezetét kizsákmányolni. Lehet, hogy az életminőség szempontjából kedvezőbb, ha hetente 5-6 óra olyan mozgásormát választunk, amely testhez álló és örömünket is leljük benne.

 

  • Testmozgás a mindennapokban

A mindennapi mozgásról se feledkezzünk meg a számítógéppel teli hétköznapokban. A lift helyett lépcsőzzünk, és az ebédszünetben tegyünk egy nagy kört az irodatömb körül. Ezekkel magát a kávézást is helyettesíteni lehet. A napi 70-90 perc mozgás nélkülözhetetlen.

 

  • Ivás és folyadékbevitel

Aki reggel fejfájással ébred, ne gondoljon rögtön betegségre, lehet hogy pusztán egy dolog hiányzik a szervezetének, mégpedig a víz. Ha egészéjszaka nem ittunk, 800 ml-től akár 1 l-ig terjedő vízhiányunk is lehet.

 

  • Lazítás és stressz feldolgozás

Mindenképpen találnunk kell az esetleges stressz kezeléshez, leküzdéséhez szükséges eszközt. Legyen ez légzéstechnika vagy jóga, esetleg relaxációs gyakorlatok.

 

 

 

  • Regeneráció és feltöltődés.

Az ember hazamegy mindennap és alvás után folytatja a hétköznapokat ugyanabban a kerékvágásában, mint előtte - igazi feltöltődés nélkül. Pedig nem csak a telefonunkat kéne töltőre tenni, hanem saját magunkat is. Tudjuk, hogy jó-e nekünk este még e-maileket olvasni, vagy inkább egy könnyű futás vagy séta lenne a szervezetünknek kedvező. Nem kell minden áron külföldre utazni a nagy hajtás után, hanem egy-két otthon-lazítós napot is megérdemlünk.

 

www.focus.de/gesundheit
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu