Főoldal / Hírek / Érdekességek / Hogyan éltük meg a karácsonyt?

Érdekességek

Hogyan éltük meg a karácsonyt?

2018.12.30

A karácsonyt egyszerűen csak végig kellett ünnepelni. Amennyiben valaki túl lőtt a célon, íme pár tanács - persze már csak a jövő évire tekintve - az egészsége helyreállítása érdekében.

A karácsonyi - évvégi időszak az, amikor felszínre kerül a stressz, az utolsó pillanatra maradt az ajándékok bevásárlása, az ünnepi ruhák összeválogatása és az ételek elkészítése.

  1. Netán a másnaposság?

Ha már kialakult a másnaposság igyunk sokat, de csak vizet vagy gyógynövényteát. A savanyú vagy például a hagyma közé göngyölt hering helyreállítja az elektrolit háztartásunkat. Ha nem szereted a halat, jót tesz egy kiadós zöldségleves is. A fejfájást sokszor elmulasztja egy nagy séta a szabadban. A másik tanács, hogy a halántékot kenjük be mentolos olajjal. A gyömbértea vagy magában a gyömbér is jót tesz a másnaposság ellen. Az articsókalé is segít a méregtelenítésben.

És hogyan előzhetjük meg a másnaposságot?

Igyunk minden pohár alkohol mellé vizet és lehetőleg ne mi legyünk azok, akik átvirrasztják az estét. Az alvásmegvonás erősíti a másnaposságot.

  1. Esetleg gyomorégés

Ha esetleg ég a gyomrunk. fogyasszunk kamillateát vagy hideg tejet, kerüljük a szénsavas italokat és a gyümölcsleveket. Rágjunk lassan el egy pár szem mandulát vagy földimogyorót. Ne dohányozzunk (egyébként se), mert a nikotin tönkreteszi a gyomor nyálkahártyát. Jót tehet, ha egy kissé megemelt felsőtesttel alszunk, így segíthetjük az emésztést.

  1. Egészségtelenül sokat ettünk?

A szénhidráttal és zsírokkal teli ünnepi étkezés nem kell, hogy mindenkinek úszógumit adjon a karácsony utáni napokra.

Aki okosan étkezik nem kell, hogy erős diétával kezdje a 2019-et.

Hagyjuk inkább el az étkezés utáni snapszot, a kalórián kívül úgysem segít. Az articsókalé viszont támogatja az emésztést, és egy pohárka gyomorkeserű sem rossz megoldás. A rossz emésztésben segít a menta a kömény és az édeskömény. Cseréljük a zsíros húsokat főzelékre és a desszert helyett inkább könnyed salátát fogyasszunk.

 

  1. Az ünnepek alatt keveset mozogtunk?

A jó televíziós műsor és a motiváció hiánya miatt hamar a kanapén ragadtunk, De ebben az esetben irány a szabad levegő, irány mozogni.

Aki sportol, nem kell, hogy aggódjon az ünnepi menü elfogyasztásánál!

Egy 30 perces séta már aranyat ér, nem is beszélve az emésztési problémák segítéséről. Tehát nehogy a kanapén ülve igyuk karácsony utáni kávéinkat egy kis megmaradt süteménnyel, hanem évvégi találkozóinkat úgy beszéljük meg, hogy séta vagy korcsolyázás legyen a program.

Ha az eddigi napi rutin része volt a futás, akkor miért most hagynánk abba, és ha most fogunk neki, akkor ne felejtsük együtt könnyebb. Vegyél rá valakit a barátok közül a közös mozgásra és utána beszéljétek át az ünnepek alatti történéseket.

  1. Hektikusság és stresszes volt az elmúlt hét?

Ha érzed, hogy túl nagy a nyomás volt rajtad, akkor dőlj hátra és tegyél be valamilyen relaxáló zenét. A levendula illata is segíti a kikapcsolódást. Vásárolj be egyszerre a tartós élelmiszerekből, hogy ne kelljen még azzal is foglalkozni rögtön az ünnepek után.

  1. Voltak netán családi viták?

Legközelebb készüljünk előre programokkal a család számára, hiszen – sajnos - nem ritka a karácsonyfa körüli vita. Ezt megelőzhetjük egy kis társasjátékkal vagy közös énekléssel, zenehallgatással, netán közös zenéléssel. Nem rossz az sem, ha valaki a barátaival tölti szűk körben a szent estét és az azt követő napokat és nem csak a családtól kap „kiütéseket” az ünnepek végére.

fitforfun.de

Még egyszer kívánunk mindenkinek Békés Új évet!
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu