Főoldal / Hírek / Érdekességek / Fájdalmai vannak? A fájdalom és a zsibbadás előjelzése aktivitásmérő segítségével

Érdekességek

Fájdalmai vannak? A fájdalom és a zsibbadás előjelzése aktivitásmérő segítségével

2020.05.26

Szerencsére elmondható, hogy már tankönyvi adat, hogy a fizikai aktivitás kulcsfontosságú számos krónikus egészségügyi állapot orvoslásában. Ezért fontos feladata a szakembereknek, kutatónak és klinikusnak, hogy felmérjék és megfigyeljék, elemezzék az egészséges lakosság, illetve a már megbetegedettek napi fizikai aktivitását. Annak ellenére, hogy a technológia fejlődése ebben már nagy segítséget jelent, nem elég a mozgás idejét, intenzitását összegezni, hanem a fizikai aktivitást sokkal mélyebben kell annál vizsgálni.

Pontosabban, az alapos fizikai aktivitást mutató adatok és a betegek állapotának kimenetele értékes összekapcsolás lehetne és fel nem fedezett felhasználást kínál a hordható eszközök használatának terén.

Egy vizsgálatban leírták az aktivitás mérők használatának tárházát, többek között a fájdalom és a zsibbadás/ízületi merevségek és a fizikai aktivitás kapcsolatáról is különböző algoritmusok segítségével.

30 artritiszes (ízületi gyulladás) és 15 egészséges embernél alkalmazták. Minden résztvevő aktivitásmérőt kapott és 28 napon keresztül viselte a készüléket. A vizsgálat során arra jöttek rá, hogy az aktivitás mérőből kapott adatok segítségével a fájdalom és zsibbadás mértéke előre megjósolható.

Ha tehát számszerűsíthető az ahhoz szükséges fizikai aktivitás mennyisége és minősége, hogy ne legyenek fájdalmaink, hatalmas motivációt jelenthet majd olyan emberek számára is, akik a mozgásban még nem találták meg az örömüket.

Hajrá mozgásra fel! És ne mindig maradj otthon, csak ha muszáj!

springer.com
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu