Főoldal / Hírek / Érdekességek / Edzés és szemaglutid – a kombinált edzés előnyei, gyakorlati tanácsok

Érdekességek

Edzés és szemaglutid – a kombinált edzés előnyei, gyakorlati tanácsok

2023.07.26

A rendszeres fizikai aktivitás fokozhatja a szemaglutid tartalmú készítmények súlycsökkentésre gyakorolt ​​​​hatását.

Mielőtt belemennénk a rendszeres fizikai aktivitás, az edzés szerepébe a fogyókúra elősegítésére, tekintsük át mi is az a szemaglutid. A szemaglutid egy, a gyógyszerügyi hatóságok által jóváhagyott gyógyszer, amely a GLP-1 receptor agonistáknak nevezett gyógyszerek osztályába tartozik. Úgy fejti ki hatását, hogy utánozza a glukagonszerű peptid-1 (GLP-1) nevű hormon hatását, amely szabályozza az étvágyat és a táplálékfelvételt.

Amíg ez a szer a megfelelő indikációval rendelkező esetében önmagában is lenyűgöző súlycsökkentési eredményeket tud eredményezni, addig a rendszeres testmozgás beépítése a fogyókúrába még jobban felerősítheti annak hatásait. A fizikai aktivitás számos olyan előnnyel járnak, amelyek kiegészítik ezt a hatást, ami fokozott fogyáshoz és általános egészségi állapot javításához vezethet.

1. Megnövekedett kalóriafelhasználás

Az edzés segít a kalóriák elégetésében, ami kulcsfontosságú a fogyás szempontjából. A fizikai aktivitással kalóriadeficit keletkezhet, vagyis több kalóriát égetünk el, mint amennyit elfogyasztunk. Ez a hiány elengedhetetlen a felesleges kilók leadásához és a fenntartható fogyás eléréséhez. A gyógyszerrel kombinálva az edzés tovább növelheti a kalóriafelhasználást, felgyorsítva a fogyás előrehaladását.

2. A testedzés segíti az anyagcserét

A rendszeres testmozgásról kimutatták, hogy felpörgeti az anyagcserét, vagyis annak a sebességét, amellyel a szervezet kalóriát éget el. Az anyagcsere sebességének növelésével több kalóriát égethetünk el a nap folyamán, akár még nyugalomban is. Ez különösen előnyös lehet a szemaglutid alkalmazása során, mivel segít optimalizálni a gyógyszer hatását a fogyásra.

3. Fokozott izomtónus

Az edzés nem csak a zsírégetésben segít, hanem elősegíti a sovány izomtömeg kialakulását is. Az izomépítés fontos a tónusos és formás testalkat eléréséhez. Ezenkívül az izomszövet több kalóriát éget el, mint a zsírszövet, még nyugalomban is. Az erősítő gyakorlatok beépítése a mindennapi rutinunkba maximalizálhatja a fogyás terén elérhető előnyöket és javíthatja a testösszetételt.

4. Hangulatjavítás

A fizikai aktivitásról kimutatták, hogy javítja a hangulatot és csökkenti a stresszszintet. Edzés közben a szervezet endorfinokat bocsát ki, amelyek természetes hangulatjavítók. Ez különösen előnyös lehet a fogyókúra során, mivel segíthet leküzdeni a frusztráció vagy a csüggedés érzését. Az edzés és a szemaglutid hatóanyag kombinálásával pozitív és erőt adó környezetet teremthetünk a fogyás céljainak eléréséhez.

Ajánlott gyakorlatok

A kiegészítő gyakorlatok kiválasztásánál fontos, hogy olyan tevékenységeket találjunk, amelyeket szívesen végzünk és képesek vagyunk hosszú távon fenntartani.

Szív- és érrendszeri gyakorlatok: Végezzünk olyan tevékenységeket, mint a tempós séta, kocogás, kerékpározás, úszás vagy tánc, amely révén megemeljük a pulzusszámunkat és ennek segítségével több kalóriát égethetünk el.

Erősítő edzés: Végezzünk ellenállással szemben alkalmazott gyakorlatokat: súlyok, ellenállási szalagok vagy testsúly használatával az izomépítés és az anyagcsere sebességének növelése érdekében.

Rugalmasság fejlesztő és egyensúlyt növelő gyakorlatok: Végezzünk olyan tevékenységeket, mint a jóga vagy a Pilates, hogy segítségével javítsuk a rugalmasságunkat, az egyensúly érzésünket és így növelhetjük az általános erőnlétünket.

Szerkesztői megjegyzés: A kulcs, hogy olyan tevékenységeket találjunk, amelyeket élvezettel végzünk és beilleszthető a napi rutinunkba. Törekedjünk a kardiovaszkuláris gyakorlatok, az erősítő edzés és a hajlékonysági gyakorlatok kombinációjára, hogy a maximális előnyöket élvezhessük. (folytatjuk)

 
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu