Főoldal / Hírek / Érdekességek / „bodyART” Edzés a testnek és a léleknek

Érdekességek

„bodyART” Edzés a testnek és a léleknek

2017.02.04

Mi a bodyART?

Minden edzés energiafázisokra van osztva, ahol a Yin Yang filozófiája és a lélegzés szerepe hangsúlyos a feladatok kiválasztásánál és összeállításánál. A gyakorlatok alatt ez megjelenik a folytonos belégzés-kilégzés, feszítést-lazítás párhuzamban, tehát folyamatos az összhang az erősítés és a relaxáció között. Minden gyakorlat összefügg egymással, vagyis inkább egybefonódik, nincsenek éles határok. Így válnak a klasszikus edzés gyakorlatok és légzéstechnikák a testi edzés és a szellemi ellazulás ötvözetévé. A mozgásforma gyógytorna, erő-edzés, japán „Do In”, stretching, jóga, „Qi”, valamint speciális „bodyArt” gyakorlatokból tevődik össze. Olyan mozdulatok háromdimenziós statikus és a dinamikus elemek variációja, amelyek az erősítést, a nyújtást és az ízületek közös mozgását eredményezik.

Miért jó a „bodyART”?

Azért, mert olyan hatékony funkcionális edzés, amely minden gyakorlata és pozíciója az egész testre hat, valamint egyszerre több izmot dolgoztat meg. A saját testképünk a testtudatunk alapja: hogyan látom a saját testemet? A „bodyArt” ennek a fejlesztésén keresztül utat mutat abban, hogy jól érezzük magunkat a saját testünkben.

Kinek ajánlott a „bodyART”?

Szabadidő sportolóknak, élsportolóknak, cél és teljesítményorientált embereknek, időseknek és fiataloknak egyaránt, nemtől és testsúlytól függetlenül.

Miből áll egy edzés?

A „bodyArt” óra a mélyizmok erősítését a támasztó erő és az egyensúlyfejlesztő gyakorlatok segítségével segít. Ennek köszönhetően javul a tartásunk és a felegyenesedésünk, amely miatt ezek a gyakorlatok kifejezetten jók a hátnak. Körülbelül 8-10 hetes edzés után kell már látszania az eredménynek.

Következmények?

            A „bodyArt”-nak köszönhetően jobb testtudatunk is lesz. Minden edzésnél a gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, speciális légzéstechnika mellett. Hamar változást fogunk tapasztalni a járásukban, amely könnyedebb lesz, a felegyenesedésben, a felsőtest nyitottabb tartásában, a hasizmokban, a vállak területén megnövekedett erőben, és fejlődik az egyensúlyérzékünk, valamint a javul hajlékonyságiunk

www.meine-vitalitaet.de
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu