Főoldal / Hírek / Érdekességek / A sport nem korhatáros, nem úgy, mint egynéhány film!

Érdekességek

A sport nem korhatáros, nem úgy, mint egynéhány film!

2018.05.07

Amikor idősebb ismerőseinknek ajánljuk a sportolást, a rendszeres testmozgást, sokszor az a reakció, hogy „Na ne, az én koromban?” vagy  „De hát én még soha nem sportoltam.”.

Ezek a tényezők ne akadályozzanak senkit meg abban, hogy elkezdjen mozogni.

Életünk bármelyik szakaszában elkezdhetünk mozogni, soha nem késő!

Nem létezik olyan tudományos bizonyíték, hogy valaki nem tud futni, úszni, versenyeken részt venni és élvezni a sportot, ugyanúgy, mint bárki más! Az érvek számítanak, és nem a rosszul berögzült szubjektív sztereotípiák. Ahelyett, hogy a rossz élményeinket mantrázzuk, fordítsuk ezt vissza, és éljük át a pozitív dolgokat. Ha kell, vessük papírra ezeket.

Biztosak vagyunk benne, hogy nem ez az első alkalom, amikor saját korlátain kell valakinek felülkerekednie, vagy legyőznie a kifogásait, vagy egy igazán bonyolult célt kell kitűznie magának. Hagyjuk a kifogásokat és tűzzünk ki olyan célokat, amelyekhez aztán pozitív érzelmeket csatolunk. Ezt kezdjük úgy, hogy pusztán az eredményre koncentrálunk és eltakarítjuk a negatív társgondolatokat az elérési útból.  Így lesz képes a tudatunk is alkalmazkodni a kellemes érzetet keltő terveinkhez.

Egész életünkben képesek vagyunk tanulni.

Meg tudjuk tanulni, aztán ismételjük és gyakoroljuk az új mozgásformát, azaz agyunk működését folyamatosan stimuláljuk. Minden új mozgásforma elsajátításával agyunk működését fiatalítjuk, mivel új idegkapcsolatok hozunk létre és ezek által aktív és szerteágazó működést biztosítunk elménknek.

Minden új mozgásforma elsajátítása a tanulási folyamatok miatt fiatalítja agyunk működését.

Türelem!

Az biztos, hogy az idő múlásával az ember türelme erősen megcsappan, de ez nem azt jelenti, hogy akkor ne is tűzzünk ki új célokat. Csupán más ritmusra és sok-sok türelemre van szükségünk. Az első ügyetlenség, túlterhelés vagy esetleg sérülés után rögtön fel akarjuk adni, és arra gondolunk, hogy ez nem nekünk való, de ez nem így van!

A sport mindenkié, aki nem rohan!

Nyugalom, miénk a világ összes ideje.

Senki sem tudja megmondani, hogy hány évet fog élni, éppen ezért nem kifogás a kor. Főleg ha 50 évesen szeretnénk egészséges, mozgékony időskort, amelyben minél később vagy egyáltalán nincs szükségünk arra, hogy ellássanak.

Keressük meg a miérteket

Hogyan javulna az életed, ha megtennéd az első lépést? Miért szeretnél éppen futni? Minél több „miértet” gyűjtesz, annál nagyobb lesz a külső és belső motivációd. Hagyd az elméleti síkot és térj rá a tervek megvalósítására, itt az idő, hogy mozogjál és elhagyd a kifogásokat.

A tapasztalat előny

Sok tanulási és elsajátítási folyamat általános érvényű. Egy új nyelv elsajátítása segíteni fog, egy új mozgásforma megtanulásában is. A különbség a tartalomban van, de nem a hozzáállásban, motivációban, türelemben, és a pozitív szemléletben…

Szinte mindenki számára a legfontosabb a jól meghatározott és elérhető cél. Abban van pusztán különbség, hogy ki hogy képzeli el az elérését, vagy mennyire a kíváncsi, mennyi a munkájában az erőfeszítés és végül, de nem utolsó sorban a humor, amivel az ember eléri a kívánt eredményt.

„Isten hozta az új, aktív életében!”

 

 

http://www.sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu