Főoldal / Hírek / Érdekességek / A magas vérnyomás kezelésében a sportnak fontos szerepe van

Érdekességek

A magas vérnyomás kezelésében a sportnak fontos szerepe van

2013.09.30

A magas vérnyomás egy olyan betegség, ami hatalmas tömegeket érint. Érdekes módon azonban sokan nem veszik komolyan ezt az állapotot, ami súlyos gondok kialakulásához is vezethet.

Pedig a kezelése sokszor nem is olyan nehéz, ha tudjuk, mit kell tenni, és segítségünkre van ebben egy orvos is. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája elmondja, hogy miért fontos a sport, a magas vérnyomás kezelésében, és hogy hogyan is kell mozognia azoknak, akik ebben a betegségben szenvednek.

"A sport szerepe a magas vérnyomás kezelésében igen nagy. Több haszna is van. Ha túlsúlyos a beteg, ami gyakran együtt jár a magas vérnyomással, könnyebben szabadul meg a kilóitól. Ezenkívül tudjuk, hogy a sport javítja a fizikai kondíciót, jobb közérzetet biztosít, és nem utolsó sorban oldja a stresszt, vagyis ilyen módon képes csökkenteni a vérnyomást."

A magas vérnyomás nem játék, és a nem megfelelően megválasztott mozgásformák akár ronthatnak is a helyzeten. Ezért lehetőleg ne az edzőtermek hatalmas súlyaival szemezgessünk, hanem valami könnyedebbel próbálkozzunk.

A cikk tovább olvasható a gondola.hu oldalán, ide kattintva.
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu