Főoldal / Hírek / Érdekességek / 60+?, hát már több szerencse és higgadtság kell

Érdekességek

60+?, hát már több szerencse és higgadtság kell

2017.11.02

Nőknek és férfiaknak

  • Egy hangszeren megtanulni zenélni, az együttlétet építeni

Szinte egyik tevékenység sem edzi olyan jól az agyat, mint a zongorázás, a hegedű, a furulyázás, vagy a gitározás. Több mint 60 éves vizsgálatok támasztják alá egyértelműen, hogy a koncentrációt és az emlékezetet zeneóra alatt kiválóan lehet fejleszteni. A kórusban éneklés is boldoggá teszi az élet utolsó harmadát. Ebben az esetben fontos szerepet kap a társaság, hiszen a jó társadalmi kapcsolatok és a barátságok a legjobb öregedés elleni szerek.

  • Együnk fehérjét izmaink egészségéért

Bár 30 felett folyamatosan veszít a tömegéből az izomzat, a megfelelő fehérjebevitellel meg lehet fékezni ezt. A szakemberek 1 gramm „tiszta” fehérjét ajánlanak testsúly kilogrammonként. Egy 80 kilós ember tehát 80 gramm fehérjét igényel naponta, amely például napi 50 gramm keménysajtot és 200 gramm pulykamellet jelent. Egy 60 kilós nőnél ez egy nap alatt egy adag lazacot és 100 gramm túrót jelent. Akinek veseproblémái vannak, az jobban teszi, ha előtte azért konzultál orvosával, mert a túl sok fehérje károsíthatja a veseműködést.

  • Multi-vitamin tabletták fogyasztása

Sok idős embernél már a reggeli asztal telis tele van vitamintablettákkal. De számos tanulmány által bizonyított tény, hogy a színes tabletták többet ígérnek, mint amennyit magukban hordoznak. Inkább változatosan együnk egészséges és friss ételeket. Ezek tartalmazzák a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat. Vannak természetesen kivételek, mint például a B-vitamin. Az idősebbeknél nehezebb B-vitaminhoz jutni, mivel a belek ebben az életszakaszban már nem hasznosítják úgy. Ezért ajánlott a háziorvossal beszélni, és esetleg B-vitamin injekciót kérni, ami már tartalmazza az optimális mennyiséget, hiszen ez a vitamin az idegeknek is jót tesz.

Férfiaknak

  • A szexet nem szabad túldimenzionálni

A szexuális teljesítési kényszer, amely főleg a férfiaknál jellemző az évek folyamán egyre csökken. A gyengédség kerül előtérbe, a szerelem és a szex élvezete sokszor ebben a korban nagyobb hangsúlyt kap, mint a fiatalabb években. Erőltetni és potencianövelő szereket használni viszont a tudományos vizsgálatok szerint nem egészséges, mivel a gyakori orgazmus a szívinfarktus kialakulásához vezethet. Nőknél ez a veszély nem fenyeget, ők profitálnak a gyakori szexuális együttlétből.

Nőknek

  • Jógázás az agyműködés segítéséhez

Azok a nők, akik rendszeresen jógáznak jobban tudnak koncentrálni és az immunrendszerük is fejlettebb, mindkét faktor az életkor növekedésével csökkenhet. Azért jó ötlet a jóga, mert testi és szellemi frissességet eredményez.

Ha figyelmesen olvastunk az utóbbi időben az életkorhoz kötődő, eddig megjelent cikkeinket, láthatjuk, hogy az életkor emelkedésével egyre több mindenre kell odafigyelnünk. Idősen fiatalnak maradni nem kapható ajándékba, de ha okosan csináljuk, olyan, mint egy ajándék. Egy kis elhatározással lehet fitten is megöregedni, aminek következtében az igazolványképünk mást mutat majd a biológiai életkornál.

A FITTSÉG NEM ÉLETKOR FÜGGŐ, MERT SZÁMOS BETEGSÉGBEN, ÁLLAPOTBAN A FITTSÉG MEGFELELŐ (M)ÉRTÉKE, MINT A BETEGSÉGEK MEGJELENÉSÉNEK RIZIKÓJÁT CSÖKKENTŐ TÉNYEZŐ JELENIK MEG.

VAGYIS MEGFELELŐ ÉS ELEGENDŐ MOZGÁS, OPTIMÁLIS TÁPLÁLKOZÁS ÉS AKTÍV ÉLETVEZETÉS!!!

Nem hiába a 60 az új 40…

focus.de




Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu