Főoldal / Hírek / Érdekességek / 10 000, azaz Tízezer lépés 3. rész Két államférfi békére lel séta közben

Érdekességek

10 000, azaz Tízezer lépés 3. rész Két államférfi békére lel séta közben

2020.06.22

Nem tudni mennyit sétált Helmut Kohl egykori német kancellár és Mihail Gorbatschow egykori szovjet (orosz) államfő egy folyó mellett a Kaukázusban 1990 júliusában, de az biztos, hogy az egymás melletti sétában a szívverésük, az agyhullámaik és a légzésük is szinkronba kerülhettek. A német kancellár a fehér inge felett kötött kardigánt viselt, a szovjet politikus pedig pulóvert. Privát dolgokról, családról és labdarúgásról beszéltek. Amíg a tárgyalóasztalnál az érdekegyeztetés hamar kakasviadallá válhat, gyaloglás közben egy irányba tartanak a résztvevők. A szavak a cipők ritmusát követhették. Kohl kancellár elmondása szerint egyikőjüknek sem volt kedve a politikáról beszélni, így Istenről és a világról értekeztek.

A séta után röviddel azonban a Szovjetunió váratlanul és vita nélkül elfogadta az újraegyesített Németország szuverenitását és NATO-tagságát.

Ekkora hatása lenne a sétának tehetnénk fel a nem is annyira költői kérdést.

Csak 10 000 lépés.

Ha megfelelő számú lépést tettünk meg, akkor kerülnek elő az emlékek gyaloglás közben. És így válhat egy felnőttből séta közben, korona vírus idején egy kisfiú a gumicsizmájában, tele régi emlékekkel. Több zarándoklatot megtett ember is beszámolt arról, hogy melyik napon érkezik meg séta közben saját magához. A monotonitás hatására minden külső tényezőt ki lehet zárni egy idő után és csak befelé koncentrálni.

A haladás tudata ugyanakkor nem enged beleragadni a mélyről feljövő problémákba és a mozgás közben termelődő hormonok segítenek a gondolatok pozitív mederbe terelésében.

Mindenkinek más az a mozgásforma, amelyben megtalálja a lelki békéjét és testi egészségét, de ahogy a három részes cikkünkben bemutattuk, nem kell hozzá költséges felszerelés vagy pályabérlés, elég a puszta lábunk és a szándék a változtatásra. Kinyitni az ajtót és elindulni sétálni és meg sem állni, amíg a kíváncsiságunk vezérel! És egy javaslat a végére, séta közben hallgassuk meg az Omega együttes egyik, ha nem a legnagyobb slágerét:

 

https://www.youtube.com/watch?v=zHBKDO6d-VA

https://www.focus.de/gesundheit/leben-zehntausend-schritte_id_12017969.html
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu