Főoldal / Kutatások, képzések / Hazai kutatási eredmények / Ihász Ferenc: Egészségmegőrzés, Prevenció és Terhelésélettani alapismeretek

Ihász Ferenc: Egészségmegőrzés, Prevenció és Terhelésélettani alapismeretek

A Magyar Sporttudományi Társaság kiadásában a Mozgás=Egészség program keretében megjelent Ihász Ferenc: Egészségmegőrzés, Prevenció és Terhelésélettani alapismeretek c. könyve. A könyv 20 év kutatási anyagának feldolgozásával készült, több mint 1000 ember vizsgálata alapján.

A könyv címe egyben a három fő fejezetet is takarja. Az első demográfiai összefüggéseket vizsgál, a második rész az egészség fogalmával, az egészségi állapotot meghatározó tényezőkkel, illetve az egészségszemlélet dimenzióival foglalkozik. A harmadik fejezet pedig a laikusok és szakemberek számára is közérthetően összefoglalja a terhelésélettani alapismereteket és az értékek meghatározására szolgáló teszteket.

A kötet különösen a nyugat-magyarországi populáció vizsgálata alapján tett megállapításaival hiánypótló a hazai egészségmegőrzés és sporttudomány területén.

Olvassa el a szerkesztő előszavát »

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó oldalak

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu