Főoldal / Hírek / Sikertörténetek / Mindent az egészségért

Sikertörténetek

Mindent az egészségért

2013.05.16

"Egy cukorbetegeknek szóló előadás után, komoly elhatározás alapján elkezdtem fogyókúrázni – meséli Balogh Erzsi. Akkor kizárólag az egészségem miatt, a diabétesz szabályait szigorúan betartva. Akkoriban az inzulin mellett gyógyszert is kaptam a cukromra, valamint háromféle vérnyomáscsökkentőt, pajzsmirigy- és hasnyálmirigygyógyszert.

Szépen fogytam, a laboreredményeim javultak. Aztán következett a mozgás, de akármilyet nem mertem elkezdeni, a betegségeim miatt. Előtte rendszeresen csak általános iskolás koromban sportoltam, meg olyan kövéren nem is nagyon mertem. Igazából a fogyi-klubban kezdtem rendszeresen mozogni, illetve már húsz éve, egy természetjáró egyesület tagjaként, havi 1-2 alkalommal járunk túrázni, néha biciklizni!

A pulzuskontroll ellenőrzött, rendszeres, heti három alkalommal végzett mozgás segített igazán, nyugodtan mertem csinálni a gyakorlatokat. Arról nem is beszélve, hogy az ízületeimnek mennyire jó volt a biciklizés. Akkorra már 9 kg-ot fogytam, 79 kg-mal kezdtem a programot. Szép lassan tovább fogytam, és a gyógyszereimet csökkenthettem. Volt olyan is, amit már nem kellett szednem, majd egy hónap múlva már nem kellett inzulint sem adnom. Nyolc hónap alatt 66 kg lettem, ami –22 kg-ot jelent.

Nekem az egészségem érdekében tett elhatározásom adott elég erőt ahhoz, hogy a mai napig folytassam."Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu