Főoldal / Hírek / Sikertörténetek / A sikeres életmódváltás nem lehet kampány

Sikertörténetek

A sikeres életmódváltás nem lehet kampány

2013.05.14

A testmozgás, ahogy az energia-egyensúly megtartására való törekvés is csak akkor hoz tartós sikert, ha az nem kampányszerű és szélsőséges. Tudatosan és eltökélten arra kell törekedni, hogy hosszútávon betartható életmódváltásra kerüljön sor az emberek életében. Ez utóbbi nem egyenlő a drasztikus fogyókúrával, hiszen igazi eredményt csak akkor érünk el, ha a rendszeres mozgás, a személyes adottságainkkal összhangban lévő és energia-egyensúlyon alapuló táplálkozás, a megfelelő összetételű folyadék bevitele életünk szerves részét képezi.

Persze nem könnyű "önerőből" megvalósítani egy szemlélet- és életmódváltást. Sok tévhit kering, aminek igen könnyű bedőlni, főleg, ha az gyors és könnyű eredménnyel kecsegtet. Hogy elkerüljük a kudarcokat és valóban eredményt érjünk el, érdemes a váltás előtt szakemberek tanácsát kikérni, legyen szó táplálkozásról, vagy a rendszeres mozgás beépítéséről az életvitelünkbe. Sokat segít az is, ha nem egyedül állunk neki a változtatásnak, hiszen a sorstársak, a közösség ereje megsokszorozza a sikert.

A Sikertöréténetek között Héder Éva dietetikus, a "Lefogyni, de okosan" program egyik megteremtőjének praxisából választottunk történeteket.
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu