Főoldal / Hírek / Nemzetközi hírek / Növekvő hízásveszély a fiatal kínai felnőttek körében

Nemzetközi hírek

Növekvő hízásveszély a fiatal kínai felnőttek körében

2013.08.07

A kínai állami sport főhivatal felmérése szerint növekszik az elhízás veszélye a 20 és 39 év közötti kínaiak körében.

A megvizsgált 20 és 69 év közöttiek 34,4 százaléka volt túlsúlyos, míg a 20 és 39 évesek között arányuk ugyan alig haladta meg a 11 százalékot, de egyrészt kétszázalékos emelkedést mutatott 3 éven belül, másrészt a korcsoport tagjai 2010 óta évente átlagosan csaknem két kilót híztak. A derék- és csípőbőség a fiatal városi férfiak és középkorú nők esetében feltűnően nőtt. A kutatást az ország tíz tartományi jogú térségben végezték két hónapon át, csaknem 44 ezer felnőtt körében - ismertette a felmérést a China Daily című angol nyelvű napilap.

Egy másik országos felmérés szerint - amely a tömegsporttal volt összefüggésben, és amelynek során 30 városból több mint másfélmillió adatot gyűjtöttek - a 20-39 évesek mutatkoztak fizikailag a legkevésbé aktívnak. A leginkább hangoztatott ok a munkavégzéssel összefüggő időhiány, illetve a sport mellőzése volt; 51 százalékuk semmilyen sportot nem űz. 

A szakemberek elsődleges tanulságként azt vonták le, hogy a rendszeres testmozgás feladása a fiatalok körében országos trend, és ezért a kormánynak nagyobb figyelmet kell fordítania a tömegsport népszerűsítésére.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu