Főoldal / Hírek / Érdekességek / SEXuális örömök elősegítése Kegel tornával, avagy a medencefenék izomzatának erősítése

Érdekességek

SEXuális örömök elősegítése Kegel tornával, avagy a medencefenék izomzatának erősítése

2019.02.18

A Kegel torna gyakorlatai a medencetájéki mélyizomzatra hatnak. Amennyiben ezeknek az izmoknak jó az állapota nemcsak a nők, hanem a férfiak is profitálhatnak belőle.

Milyen pozitív változásokat figyelhetünk meg Kegel hatására?

A nők esetében ezek a változások főleg a terhességnél, a szülésnél, illetve olyan problémák kiküszöbölésében, mint a vizeletvisszatartás zavara jelenthetnek gyógyírt.

A Kegel gyakorlataival a medence izmait eddzük, melyek működése a fent említett esetekben nagy segítséget jelent.

Ezen felül a szexuális örömök fokozásában is segít ezeknek a medencefenék izmainak edzése!

Ha férfiak kezdik el a Kegel tornát, akkor számítsanak a fejlődő szexuális teljesítményre, illetve a korai magömlés megelőzésére is jótékony hatással van.

Milyen esetben érdemes alkalmazni a Kegel gyakorlatokat?

Ezt a tornát különböző szituációkban ajánlhatja az orvos, ilyen például a szexualitásban fellépő problémák, az idősödéssel járó diszfunkciók, illetve a terhesség és a szülés. Ezek azok az időszakok, amelyeket a leginkább megszenvedi a medencefenék izomzata. 

A tornát rendszeresen kell gyakorolni, de nem igényel semmilyen eszközt vagy különleges helyet, illetve felszerelést. Előnye nemcsak prevenciós, de rehabilitációs funkciója is. A Kegel torna személyre szabható, bármilyen korúak gyakorolhatják, nem invazív és mellékhatás nélküli. Bizonyos esetekben elektromos stimuláció is alkalmazható, de nem ez a jellemző.

És akkor hölgyeim, uraim KEGEL-re fel!

www.sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu