Főoldal / Hírek / Érdekességek / Hogy támogatja a propolisz az egészséget?

Érdekességek

Hogy támogatja a propolisz az egészséget?

2018.03.26

De mi is az a propolisz? A másik nevén méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek.

:A propolisz antibiotikumhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért megakadályozza a gombafertőzést, a vírusok és a baktériumok elszaporodását, amelyek a csalánkiütést okozhatják. Nagyon érdekes gyógyhatású keverék, mert gyógynövényekből és fák rügyeiből, fiatal ágaiból, levélnyeleiből származó anyagokból készül. Ilyen fák például a fenyő, a gesztenye és a tölgy. Ezen összetevők a méh gyomrában összekeverednek az állat nyálával.

A propolisz több mint 200 féle anyagot tartalmaz. Ezen anyagok közé tartoznak az aminosavak, balzsamok, szerves savak és mikroelemek, úgy, mint a vas, a réz, a cink, a mangán. Amennyiben az eddig felsoroltak nem lennének elegek, a propolisz még flavonoidokat és B-, E-, H- és P vitamint, valamint A provitamint (a provitamin a szervezetben normális anyagcsere folyamatok során vitaminná alakulnak) és pollent is tartalmaz.

A propoliszt gyógynövényboltokban is meg lehet találni sötét és keserű folyadék formájában, külsőleg és belsőleg is alkalmazható. Bőrfelületen használva sebgyógyító, érzéstelenítő és gyulladáscsökkentő hatású. Cseppek formájában alkalmazható, a fertőző betegségek elleni küzdelemben és testünk védelmében.

www.sportlife.es
Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu