Főoldal / Hírek / Érdekességek / A sex mindig jó, de a reggeli együttlét segít a fogyásban is!

Érdekességek

A sex mindig jó, de a reggeli együttlét segít a fogyásban is!

2017.10.20

Egy tanulmány szerint a heti háromszori együttlét reggel, erősíti a szervezet védekezőképességét, javítja a hangulatot, kalóriát hasznosít és még az öregedést is lassítja.

Kezdjük tehát el az ébresztőt 20 perccel korábbra állítani, mert a reggeli összebújás az egyik legjobb formája az egészség megőrzésének és az egész napos jó kedvnek. A „New Scientist” nevű folyóiratban közölt londoni kutatás szerint

 

a reggeli sexuális együttlét javítja bizonyos szervek működését és jelentős pozitív hatást gyakorol az életminőségre:

 

1. Javítja a szervezet védekezőképességét

A reggeli szexuális együttlét segíti és megerősíti az immunrendszer védekezésért felelős antitestjeit, és megvéd bennünket a korokozó mikroorganizmusok támadásától.

2. Javítja a vérkeringést és jót tesz a szív-érrendszernek

Amennyiben ez nem lenne elég, javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, és következésképpen a szívroham kialakulásának kockázatát is mérsékli.

3. Kalóriát hasznosít és segít a fogyásban

A vizsgálat során azt is megállapították, hogy a reggeli összebújás olyan aktivitás, amely óránként körülbelül 300 kalóriát éget, és így segít a fogyásban és a testsúly fenntartásában, valamint csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A reggeli együttlét erősíti a csontokat, az ízületeket és az izmokat, mindezek mellett pedig enyhíti a krónikus ízületi és migrénes fájdalmakat.

4. Vonzóbbá tesz

A régi szépség trükköt kutatók is ellenőrizték. A reggeli szeretkezésnek különös vonzerő-növelő értéke van, mert az orgazmus növeli az ösztrogén és azon hormonok szintjét, amelyek közvetlenül befolyásolják a bőr ragyogását és simaságát, valamint a haj egészségét.

5. Növeli a tesztoszteron szintet

Ami a férfiak számára különösen előnyös a londoni tanulmány szerint, hogy a reggeli együttlét hatására több tesztoszteron termelődik, amely erősíti a csontokat és ez által akadályozza csontritkulás kialakulását.

6. Véd a depresszió ellen

A New York Állami Egyetem tanulmánya szerint, amely során 300 egyetemistát vizsgáltak azoknak a nőknek, akik reggel szeretkeznek, jobb a lelkiállapota, valamint kisebb a depresszió kialakulásának veszélye is.

 

7. Segít az endometriózis kivédésében.

A Yale Orvostudományi Karának vizsgálata szerint a reggeli együttlét csökkenti az endometriózis  (az endometriózis egy nőgyógyászati kórkép, melyben a normálisan csak a méh belső felszínén jelen lévő nyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható) .kialakulásának veszélyét.

www.sportlife.es




Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu