Főoldal / Hírek / Érdekességek / 7 tanács munkánk eredményességéhez

Érdekességek

7 tanács munkánk eredményességéhez

2018.01.22

Tartsuk magunkat az időbeosztáshoz. Hajlamosak vagyunk tovább a munkahelyen maradni az eredményesség érdekében, pedig ezzel pontosan az ellenkezőjét érjük el. Azzal, ha nem húzzuk meg a korlátainkat időben, nagyon sok munkánk fog kárba veszni. Olyan országokban, ahol szigorúan betartják a munkaidőt nem számít erénynek, ha valaki a túlórázik.

Bontsuk le a feladatainkat. Amikor sorozatterhelést végzünk edzés közben, nem fogunk teljes sebességgel futni a pihenőidőben is, ugye? Ahhoz hogy edzés közben a maximumot hozzuk ki magunkból, szükség van megfelelő pihenőkre. Pontosan ugyanez történik munka közben is, így ha két feladat között problémás e-maileket olvasgatunk, nehéz lesz a következő napon jó formában dolgozni. 

Iktassunk be tehát több és aktív pihenőket. Minden órában szánjunk öt percet egy kis nyújtózásra így nem csak a hatékonyságunk, hanem az egészségünknek is jót teszünk. Így a számítógépedhez már friss, letisztult gondolatokkal térhetsz vissza. Az ebédszünetben, ha megtehetjük, iktassunk be sportot vagy legalább egy sétát a friss levegőn.

 Rendszerezzük a munkánkat. Klasszikus hiba, hogy sokszor a sürgős feladatokat az igazán fontosak elé helyezzük. A rendszerezés és szervezés az alapja, hogy időt spóroljunk meg magunknak és a munkatársainknak is. A feladatok időben történő elosztásával jobban kihasználjuk a napot, és nem duplázzuk meg a feladatokat, ez az igazán nagyszerű befektetés.

Munka közben próbáljunk csak a feladatokra koncentrálni. Ha mindig félbeszakít egy mail, telefon vagy egy hozzád beszélő munkatárs, nem fog menni a dolog. Nehéz, de a valódi hatékonyság miatt fontos. Ne hagyjunk megnyitva az e-mailjeinket és a Whatsup alkalmazást állandóan. Próbáljunk meg óránként legalább 50 percet kizárólag a munkával foglalkozni és a maradék időben egyszerre válaszoljuk meg a beérkezett üzeneteinket. Ha csak nem ügyfélszolgálatban dolgozunk.

Keressünk jó példákat. Vannak olyan emberek, akik inspirálnak és hatékonyan teljesítenek, mindenhez pozitívan állnak, nem halmozzák a feladatokat, míg végül teljesen a nyakukba zúdul minden munka. Fontos hogy mi ne a munkahalmozó csoportba tartozzunk, hanem azok közé, akik könnyedén és szorgalmasan végzik feladataikat.

Készítsünk munkatervet. Fogjunk egy papírt és írjuk fel a terveinket (ne a főnököd vagy a céged terveit, hanem a saját magunkét). Ha már világossá válnak a középtávú céljaink sokkal könnyebb dolgunk lesz.

sportlife.es




Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu